top of page

Over

Tiffany

- Founder -

In 2002 werkte ik als bibliotheekmedewerker en realiseerde ik mij al snel dat er bijna geen kinderboeken waren waarin multiculturele personages centraal stonden. De wens om kinderboeken op de markt te brengen voordat ik moeder zou worden, zodat mijn kinderen genoeg boeken hadden met personages waarmee zij zichzelf wél konden identificeren, ontstond vrij snel.

Precies 13 jaar nadat ik werd aangenomen bij de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) had ik nog steeds niets gedaan met mijn wens. Echter was ik in september 2015 inmiddels wel moeder geworden van Hope & Faith, mijn sterrenbaby’s. Helaas kon ik niet rekenen op troost uit mijn omgeving. Ik besloot door te gaan alsof er niets aan de hand was.

In april 2020 werd ik wederom moeder. Alhoewel de vader van mijn kinderen een gat in de lucht sprong toen wij in verwachting waren, kon ik ook na het verlies van ons derde kindje niet bij hem terecht voor emotionele steun. De opmerkingen van de mensen om mij heen zoals:  ”Gewoon weer proberen" en "Het heeft niet zo mogen zijn” maakten het er ook niet makkelijker op. Waarschijnlijk goed bedoeld, echter was de boodschap die mij bereikte “jouw verdriet is niet geldig”.  Ik besloot te zwijgen, ondertussen stortte mijn wereld langzaam maar zeker in.

In 2021 besefte ik dat ik zo niet langer verder kon. Al het verdriet dat zich sinds 2015 in mij had opgestapeld eiste zijn tol, ik ging eraan onderdoor. Ik moest iets doen met mijn pijn en verdriet.  Erkennen dat ook mijn derde kindje ooit had bestaan, was de eerste stap. Dit deed ik door mijn kindje een naam te geven: Sky.

Mijn reis naar heling is vorig jaar gestart en ik besef dat deze reis nooit ten einde zal komen. Wat ik inmiddels wel heb geleerd is dat mijn verdriet een opstapeling is van alle liefde die ik mijn kindjes niet heb kunnen geven. Zoveel liefde die ineens geen bestemming meer had...

In 2022 besloot ik dat het tijd was voor Seven Colors Club. De ultieme manier om mijn liefde én passie voor boeken te delen.

Ik hoop met mijn kleur- en kinderboeken bij te dragen aan verandering, in het kader van diversiteit. Representatie is belangrijk voor alle kinderen dus ook voor onze melanated kids.

Ik draag Seven Colors Club op aan mijn sterrenbaby's: Hope, Faith en Sky…
Pink and blue ribbon.
Tiffany Epiphany,  Founder Seven Colors Club
bottom of page